| Kata (vagy rumos) szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Laphoz: 50 dkg liszt 15 dkg zsír 1 cs. sütőpor 3 tojás sárgája 10 dkg porcukor kevés tej Krém: 2 dl tej 1 cs. vaníliás cukor (elmaradhat) 1 kisütött lap 8 nagyobb darabokra törve) 2 ek. kakaó 1 dl rum 10 dkg porcukor 2 ek. lekvár (barack) 10 dkg vaj,vagy margarin 15 dkg porcukor Mázhoz: 3 tojás fehérje 10 dkg porcukor 3-4 csepp citromlé Elkészítés: Először a tortalapokat süssük ki a következők szerint: A laphoz valókat összegyúrjuk és annyi tejet tegyünk hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen. Három tortalapot süssünk. Majd ezt követően készítsük el a krémet: keverjük ki a vajat a porcukorral. Egy másik tálba pedig törjünk össze egy tortalapot, öntsünk hozzá 2 dl tejet és vaníliás cukrot, és keverjük össze. Majd ehhez adjuk hozzá a kakaót, a rumot, a cukrot és a lekvárt. Ha jól elkevertük, adjuk hozzá a kikevert vajat és addig kevergessük, amíg jól kenhető masszát kapunk. A végén pedig verjük fel a tojás fehérjét a cukorral. Az első tortalapot kenjük meg a krémmel, helyezzük rá a másik tortalapot és a tetejére pedig a tojáshabot kenjük rá. A legvégén pedig díszítésként reszeljünk rá ét- vagy fekete csokoládét. Tanácsok: A lapokat nagyon világos rózsaszinüre kell sütni a tepsi alján szoktam én. A lapot én nagyobb darabkára töröm és inkább meglocsolom a tejjel. Jó tanács én a szabad levegőn szárítom meg a mázt és a sütemény elfogyasztása előtt 1 nappal készítem el, mert akkor a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: mosoly53 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |