| Firenzei rizstorta(Jamie Oliver) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tortatészta alap: 125 g vaj 100 g porcukor 250 g sima liszt 1 hosszában felvágott, kimagozott vaníliarúd 1 citrom lereszelt héja 2 nagyméretű tojás 2 evőkanál hideg tej vagy víz egy csipet só 1 adag tortatészta 60 g vaj 2 vaníliarúd 350 g rizottónak való rizs 3 evőkanál porcukor 3 narancs lereszelt héja 1 borospohárnyi fehérbor 1 liter magas zsírtartalmú tej 2 nagyméretű tojás fölverve 2 evőkanál porcukor Elkészítés: Készíts tortaalapot az első receptben olvasott módon. Végy elő egy megfelelő méretű, magas, vastag falú edényt, melynek fedője is van, és lassan olvaszd föl benne a vajat. Hosszában vágj félbe egy vaníliarudat, és egy kés hegyével kapard ki mindkét feléből a magokat. Keverd el a vaníliamagvakat a vajjal. Lassú tűzön még egy percig kavargasd, majd add hozzá a rizst, a cukrot és a reszelt narancshéjat. Állítsd a lángot közepesre, még egyszer jól forgasd össze a hozzávalókat, és öntsd hozzájuk a bort. Állandó keverés mellett addig forrald, amíg a bor teljesen el nem párolog belőle. Most apránként öntsd bele a tejet. Gyakran kavargatva gyöngyöztesd lassú tűzön körülbelül 15 percig. Nem kell teljesen puhára főznöd, mert még bekerül a sütőbe is, de meglehetősen folyékonynak kell maradnia. Hagyd a rizspudingot kicsit lehűlni, csak ezután dolgozd bele a két fölvert tojást. Öntsd a tortaalapba, hints rá porcukrot, és süsd 20 percig, amíg a tészta aranyszínű nem lesz. Tálaláskor tejszín és tejföl keverékét kanalazd a tetejére, és szórd meg reszelt narancshéjjal. Forrás :femina A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |