Tutireceptek.hu fejléc

Finom tárkonyos pulykaraguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé
1 kis fej vöröshagyma
kevés olaj

törött feketebors
kevés apróra vágott petrezselyem
tárkonylevél
1 liter csontleves (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
1 cikk zeller
1 evőkanál tárkonyecet
néhány csepp citromlé

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük az apró kockákra vágott pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük.

Közben megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldséget, a zellert, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Ha kell, utána ízesítjük.

A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, betétként tehetünk bele kifőtt tésztát, jó forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túri finom szelet » Finomka! » Finom sajtos tészta » Gyors, finom tészta
» Finom reteksaláta » Finom babgulyás » Finom mákos » Finom sütemény
» Finom sajtos kelbimbó » Dettuska tárkonyos levese » Álomfinom pogácsa » Finom sós kiflik
» Mazsolás kekszes finomság » Finom diós » Finom kókuszos süti » Kefíres "finom sali"


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.