| Finom tárkonyos pulykaraguleves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé 1 kis fej vöröshagyma kevés olaj só törött feketebors kevés apróra vágott petrezselyem tárkonylevél 1 liter csontleves (lehet leveskockából is) 20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa) 1 cikk zeller 1 evőkanál tárkonyecet néhány csepp citromlé Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük az apró kockákra vágott pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldséget, a zellert, és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Ha kell, utána ízesítjük. A tárkonyecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, betétként tehetünk bele kifőtt tésztát, jó forrón tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |