Tutireceptek.hu fejléc

Csokis finomság recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5-5 dkg mazsola,
mandula és mogyoró
1 dl rum
15 dkg csokoládé
8 cl erős kávé
1 kávéskanál őrölt fahéj
12,5 dkg vaj
2,5 dkg pisztácia
3 tojás


Elkészítés:
A mazsolát 20 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzben, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a vajjal, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót tepsiben vagy teflon serpenyőben megpirítjuk. A kihűlt csokikrémhez keverjük egyesével a tojássárgákat, majd a mazsolát, a rumot, végül a mandulát, a mogyorót, és a pisztáciát. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és ezt is a krémhez adjuk. Folpackkal az oldalán is kibélelt formába simítjuk, a tetejére is folpackot teszünk, és 5 órát hűtőben pihentetjük. A folpackot levesszük, tálra borítjuk, óvatosan a másik folpackot is eltávolítjuk, és felszeleteljük


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehér csokis kekszes » Csokis mignon (dupla adag) » Csokis-kakaós csiga » Sütőtökös finomság
» Csokisoufflé málnával » Csirkemájas finomság » Csokis kókuszos rizskoch » Csokis-banános palacsinta
» Csokis-mandulás habcsók » Citromos fehércsokis keksz » Csokis-kókuszos muffin » Csokis kekszes édesség
» Joghurtos csokiszelet » Étcsokis kekszgolyó » Csokis puding keksszel » Kevert csokis sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.