| Finom-Almás, tejszínes krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tészta 60 dkg liszt 20 dkg Rama 20 dkg porcukor 2 db tojás 1 csomag sütőpor 2 csomag vaníliás cukor 4 evk. tejföl Krém 2 csomag tejszín ízű pudingpor 6 dl tej 15 dkg porcukor 1 kg reszelt alma fahéj Tetejére 3 dl tejszín Elkészítés: Elkészítés A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátán megsütjük. Az almát megdinszteljük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal és kihűtjük. A pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, a Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt, tejszínes pudingot. A lapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd közvetlenül rátesszük a párolt alma felét. Megint lap, megkrémezzük, rátesszük a maradék almát és a harmadik lapot ráfordítjuk. Tetejére rákenjük a felvert tejszínt és csak másnap szeleteljük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |