Tutireceptek.hu fejléc

Finom-Almás, tejszínes krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

Tészta

60 dkg liszt
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
4 evk. tejföl
Krém

2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
1 kg reszelt alma
fahéj
Tetejére

3 dl tejszín

Elkészítés:
Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátán megsütjük. Az almát megdinszteljük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal és kihűtjük. A pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, a Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt, tejszínes pudingot. A lapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd közvetlenül rátesszük a párolt alma felét. Megint lap, megkrémezzük, rátesszük a maradék almát és a harmadik lapot ráfordítjuk. Tetejére rákenjük a felvert tejszínt és csak másnap szeleteljük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes-gombás levél » Cseh (orosz) krémes » Geko Krémes » Mazsolás-tejszínes harcsa
» Gyors kolbászkrémes táskák » Csodakrémes » Epres-tejszínes » Tejszínes eperkrém-leves
» Egyszerá nosztalgia krémes » Tejszínes-tepsis krumpli » Albán krémes » Almás krémes, sütés nélkül
» Vaníliakrémes szelet » Krémes-szilvás kocka » Grízes-krémes süti » Tejszínes lencsekrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.