| Citromos sertéssült receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg-os sertéshús 1 csokor rozmaring 2 ek. olaj 3 dl száraz fehérbor 100 g porcukor 4 citrom 1 dl konyak só bors Elkészítés: Irdaljuk be a húst, fűszerezzük sóval, valamint borssal és hintsük meg a rozmaringgal. Ezután helyezzük egy kiolajozott edénybe és locsoljuk rá a bort. Előmelegített sütőben negyed óráig süssük, majd takarékon további negyed óráig. Közben locsolgassuk meg a levével. A porcukrot dolgozzuk össze a konyakkal, valamint két kifacsart citrom levével és öntsük a húsra. A többi citromot karikázzuk fel és helyezzük a hús mellé. Körülbelül 50 perc alatt pirítsuk készre. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |