| Fetás-mentás padlizsánsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 darab közepes padlizsán 20 dkg feta sajt 10-15 darab friss mentalevél 3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál pirospaprika 3 evőkanál édes fehér balzsamecet 1 dl napraforgóolaj 1 dl extra szűz olívaolaj Elkészítés: A padlizsánokat vágjuk apró kockákra, teflonserpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg. A fetát is kockázzuk fel azonos méretűre, és óvatosan forgassuk össze a kihűlt padlizsánkockákkal. Az olajokat keverjük össze, tegyük bele a paprikát, keverjük hozzá a felaprított fokhagymákat, az ecetet és a felaprított mentát. Öntsük az olajat a padlizsánra, majd hűtőben érleljük egy éjszakán át. Tanácsok: Pirítósra szedhetjük, vagy húshoz köretnek kínálhatjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |