Tutireceptek.hu fejléc

Feta sajtos, olajbogyós muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
: 7 dkg fekete vagy zöld, mag nélküli olajbogyó
25 dkg liszt (1050-es típus)
1 evőkanál aprított rozmaring
1 teáskanál só
20 dkg feta sajt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
0,8 dl növényi olaj
1 tojás
3 dl natúr joghurt
bors
zsír a formához

Elkészítés:
A sütőt 18o C-ra melegítjük. Kizsírozzuk a tepsit, és betesszük a fagyasztóba.
Az olajbogyókat karikára vágjuk. A lisztet összekeverjük az olajbogyóval, sóval és a borssal, a sütőporral és a szódabikarbónával. 15 dkg fett 12 kockára vágunk, a többit összeaprítjuk. A tojást felverjük és jól kidolgozzuk az olajjal és a joghurttal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és gyorsan összekeverjük. A tészta felét a mélyedésekbe töltjük. Beletesszünk 1-1 darab sajtot, ráöntjük a maradék tésztát, és egyenletesen megszórjuk a maradék sajttal. A sütőben (középen, hogy egyenletesen süljön) 25-31 percig sütjük. 5 percig pihentetjük a tepsiben, hogy összeérjenek az ízek, majd kiszedjük és melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántottsajtos libamáj » Ropogós sajtos stanglik » Étcsokis muffin » Sajtos zöldséges tészta
» Mákos almás muffin » Spenótos sajtos metélt » Banános muffin egyszerűen » Leveles tésztás sajtos
» Barackos, morzsás muffin » Sajtos guba » Sajtos-gombás karaj » Sült túrós muffinformában
» Duplán csokis muffin » Mennyei sajtos rudacskák » Joghurtos muffin » Hagymás-sajtos tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.