| Feta sajtos, olajbogyós muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: : 7 dkg fekete vagy zöld, mag nélküli olajbogyó 25 dkg liszt (1050-es típus) 1 evőkanál aprított rozmaring 1 teáskanál só 20 dkg feta sajt 2 teáskanál sütőpor ½ teáskanál szódabikarbóna 0,8 dl növényi olaj 1 tojás 3 dl natúr joghurt bors zsír a formához Elkészítés: A sütőt 18o C-ra melegítjük. Kizsírozzuk a tepsit, és betesszük a fagyasztóba. Az olajbogyókat karikára vágjuk. A lisztet összekeverjük az olajbogyóval, sóval és a borssal, a sütőporral és a szódabikarbónával. 15 dkg fett 12 kockára vágunk, a többit összeaprítjuk. A tojást felverjük és jól kidolgozzuk az olajjal és a joghurttal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és gyorsan összekeverjük. A tészta felét a mélyedésekbe töltjük. Beletesszünk 1-1 darab sajtot, ráöntjük a maradék tésztát, és egyenletesen megszórjuk a maradék sajttal. A sütőben (középen, hogy egyenletesen süljön) 25-31 percig sütjük. 5 percig pihentetjük a tepsiben, hogy összeérjenek az ízek, majd kiszedjük és melegen tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |