| Joghurtos muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg zabpehely 10 dkg finomliszt 1 kávéskanál sütőpor 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 citrom 20 deka joghurt ½ dl tej 1 tojás 5 dkg cukor 10 dkg méz 1 kávéskanál vaníliaaroma ½ dl olaj Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Ha nem szilikonos muffin-formát használsz, hanem fémből készültet, akkor a muffintepsi horpadásait béleld ki egy-egy papírkapszlival. A szilikonosnál erre nincs szükség. Tedd a zabpelyhet egy száraz serpenyőbe, és néhány perc alatt kevergetve pirítsd halvány aranybarnára mérsékelt lángon. Ezután várd meg, amíg kihűl. A kihűlt zabpelyhet tedd kávédarálóba, és őröld porrá. Ez lesz a zabpehely-liszted. Szórd bele a zabpehely-lisztet egy nagy tálba. Keverd hozzá a finomlisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Mosd meg a citromot meleg, szappanos vízzel. Öblítsd le jól, aztán papírtörlővel töröld szárazra. Ezután a kézi reszelő apró lyukú oldalán reszeld bele a citrom héját a lisztes tálba. Vegyél elő egy mérőkancsót. Tedd bele a joghurtot, a tejet, a tojást, a cukrot, a mézet, a vanília-aromát és az olajat. Ezután keverd össze kézi robotgéppel, amelybe habverő karokat illesztettél. Öntsd át a joghurtos masszát 2-3 részletben a lisztes tálba, és fakanállal keverd össze az egészet. Ez lesz a muffinok tésztája. A kész tésztát oszd szét arányosan a muffintepsi horpadásaiban, és süsd meg 20-25 perc alatt a joghurtos muffinokat. Ha beléjük szúrsz egy szál makarónit, és erre nem tapad ragacsos tészta, akkor készen vannak. Figyelj rá, hogy amikor beteszed és kiveszed a tepsit, vegyél fel sütőkesztyűt vagy csavard konyharuhába a kezed, mert a sütő meleg, és esetleg megégetheted magad. Elkészítési idő: 160 perc A receptet beküldte: bravogirl96 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |