| Duplán csokis muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: ¼ csésze vaj vagy margarin 1/3 csésze + 2 evőkanál cukor 2 tojás ¾ csésze tej 1 teáskanál mandula aroma 1 teáskanál vanília aroma (vagy 2 csomag vaníliás cukor) 1 ½ csésze liszt ½ csésze kakaópor (nem instant!) 1 evőkanál sütőpor ¼ teáskanál só ½ csésze (étcsokis) tortadara Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk. A cukrot és a vajat egy tálba tesszük, és mikróban 20-30 másodpercig melegítjük, amíg a vaj lágy lesz. Jól elkeverjük egy fakanállal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a manula- és a vanília aromát. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. Ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a vajashoz, épp csak addig keverjük, míg jól összekeveredik a kettő. Végül belekeverjük a tortadarát. A formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, és 15-20 percig sütjük. (tűpróba!) Tanácsok: Tipp:Próbáljuk ki reggelire: tálaljuk melegen egy kis vajjal megkenve! A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |