| Túrós pogi II. receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt 50 dkg Rama margarin 50 dkg túró 15 - 20 dkg reszelt sajt 1 tojás sárgája kevés só Elkészítés: A lisztet a margarinnal, és a túróval, és ízlés szerinti sóval összegyúrom, majd fél órára a hűtőbe teszem - hidegen könnyebb nyújtani. Enyhén lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát, és kisebb pogácsa formákat szaggatok belőle- finomabb, ha szaggatás előtt párszor hajtogatom, mert a sütés folyamán magasabbra jön fel. Ezután, kivajazott és lisztezett tepsibe rakosgatom a pogikat, megkenem tojás sárgájával, és megszórom reszelt sajttal - majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm. Tanácsok: Gyorsan elkészül, egyszerű, és még finom is :) Nálunk mindig elfogy. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kanyob Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |