| Feketeribizlis-túrós mascarpone szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 5 tojás 10 dkg cukor 13 dkg liszt 1 dl étolaj 1 citrom reszelt héja fél csomag sütőpor A krémhez: 25 dkg túró 25 dkg mascarpone 12 dkg porcukor fél citrom reszelt héja és leve 30 dkg feketeribizli 2 csomag színtelen tortazselé Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával a cukrot habosra verjük. Majd hozzáadjuk az étolajat, a citrom reszelt héját, a sütőport és a lisztet. Összekeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a lisztes masszához óvatosan hozzákeverjük. Zsírpapírral bélelt, oldalán margarinozott, közepes tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük. A krémhez a túrót a cukorral, a citromlével és héjával kikeverjük, a mascarponét hozzáadjuk, krémesre verjük. A krémet elkenjük a kihűlt tészta tetején, majd a feketeribizliszemekkel beborítjuk a tetejét. A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, és a gyümölcs tetejére öntjük. Ha megdermedt, szeletelhetjük! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |