| Morzsatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20dkg liszt 20dkg zsír (margarin) darált mandula 20 dkg cukor 1 csomag sütőpor 2 tojás citrom leve forma kikenéséhez: vaj, morzsa gyümölcsíz vaníliáscukor Elkészítés: 20-20 deka lisztet, zsírt, darált mandulát és cukrot 1 csomag sütőporral elkeverünk, azután 2 tojással és 1 citrom levével gyúródeszkán jól összegyúrjuk. A tésztát vajazott s morzsával kiszórt tortaformába téve, tetejét gyümölcsízzel kenjük meg vastagon, azután tésztából rudakat sodorva, rácsot teszünk a lekvárra. Sütés után a tortát 2-3 részre vágva, gyümölcsízzel kenjük meg. Tálaláskor vanilinporcukorral bőven meghintjük. A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |