| Feketeerdő tortám receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 15 dkg cukor 5dkg darált mandula 5dkg darált dió 3 dkg reszelt csokoládé 1 evk. kakaó 1 evk. liszt 1 sütőpor 2 tasak tejszínhab pótló por 4-5 dl tejszín 2 cs. vanília fél cs. zselatin, 1,5 dl víz magozott meggy diszítéshez mandulaforgács és csokoládéforgács Elkészítés: 6 tojás fehérjét habbá verünk, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 6 tojás sárgáját és 5dkg darált mandula, 5dkg darált dió, 3 dkg reszelt csokoládé 1 evk. Kakaó, 1 evk. Liszt, 1 sütőpor keverékét. Kerek tortaformában sütjük. Kihűlés után 2 lappba vágjuk és tejszínes krémmel töltjük. Krém: 2 tasak tejszínhab pótló port felverünk 4-5 dl tejszínnel, 2 cs. Vaníliával. Belekeverünk ½ cs. Zselatint, amit 1 ½ dl vízben felmelegítünk. A krém 1/3-át az alsó lapra kenjük, a tészta a kerek formába van visszahelyezve. Magozott meggyet nyomkodunk bele, tejszínnel befedjük a 2. lapot rárakjuk, kissé megnyomjuk, tetejét is tejszínkrémmel kenjük, hűtőben hűtjük. A formából kiemelve az oldalát is krémmel kenjük, lehéjazott mandulaforgáccsal díszítjük. Tetejét csokoládéforgáccsal, habrózsával, meggyszemmel díszítjük. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Zolcsákné Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |