| Feketeerdő kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 4 db tojás 4 púpos evőkanál porcukor 2 evőkanál liszt 1 cs. csokoládés puding 1/3 sütőpor Krém 1 üveg meggybefőtt 2 cs. vaníliás puding 10 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor fahéj 2 dl tejszínhab Elkészítés: A tésztához a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, közben beleteszem a 4 púpos evőkanál porcukrot, majd hozzáadom a 4 tojássárgát. Ezután hozzáadok 2 evőkanál lisztet, 1 cs. csokipudingot, valamint a sütőport. Ramával kikent és kilisztezett (kb. 29x33) tepsiben megsütöm. Krém: 1 üveg meggybefőttet apróra vágok, a levét visszafogom és kiegészítem vízzel, hogy 6 dl legyen. Az így kapott levet a 2 cs. vaníliás pudinggal, 10 dkg cukorral, és 1 cs. vaníliás cukorral felfőzöm, még forrón hozzáadom a meggyet, és fahéjjal ízesítem. A tetejére kerül a tejszínhab amit csokireszelékkel megszórok. Tanácsok: ütési hőfok:180 ℃ sütési idő:20 perc Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |