| Bécsi palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Palacsintatészta készítése - alaptészta Harminc dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. A folyadék lehet tej, fele tej vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük. Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot is adunk hozzá.A sós tésztát a szokásosnál egy gondolattal, több sóval ízesítjük. A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni. Ez a mennyiség 15-20 palacsinta sütéséhez elegendő. Elkészítés: Töltelék: A darált diót porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockákra vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a krémmel megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk. Forró csokoládémártással áthúzzuk, tejszínhabbal díszítve, azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: Marika571112 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |