Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Palacsintatészta készítése - alaptészta
Harminc dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
A folyadék lehet tej, fele tej vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük.
Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot
is adunk hozzá.A sós tésztát a szokásosnál egy gondolattal, több sóval ízesítjük.
A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni.
Ez a mennyiség 15-20 palacsinta sütéséhez elegendő.

Elkészítés:
Töltelék:
A darált diót porcukorral, tejszínnel, rummal, kis kockákra vágott ananásszal elkeverjük, és lassú tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat a krémmel megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk. Forró csokoládémártással áthúzzuk, tejszínhabbal díszítve, azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Marika571112


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török palacsinta » Kávés palacsintatöltelék » Habos palacsintametélt » Mágnás palacsinta
» Habos túrós palacsinta » Görög palacsinta » Bécsi kifli » Szentgyörgyi palacsinta
» Palacsintatekercs » Banános álom palacsinta » CSirke becsinált » Tonhalkrémes zabpalacsinta
» Mazsolás palacsinta » Bakonyi palacsinta » Skót palacsinta » Kelt almás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.