| Fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db Tojás 15 dkg Cukor 25 dkg Fehér csokoládé 3 dl tejszín 20 dkg Málna 5 g Mák (darált) Elkészítés: 4 tojást gőz felett felverünk 15 dkg cukorral keményre. Óvatosan belekeverünk 25 dkg olvasztott fehércsokoládét és 3dl habbávert tejszínt és 5 gramm őrölt mákot. Egy elég puha masszát kapunk, de ne ijedjünk meg. Tegyük hűtőbe 1 órára, hogy lehűljön. Kanállal adagolhatjuk tányérba vagy talpas pohárba. Málnaöntet: Fagyasztott málnával dolgozzunk, talán ezzel a legegyszerűbb. Kiolvasztjuk és egy kicsit pépesítjük. Nem kell hozzá cukrot tenni, mert a mousse édességét jól kompenzálja a málna savassága. Tanácsok: Fehércsokis mousse-ban egy kevés mák, egy fincsi málna öntettel. Lágy krém, stabilizáló és zselé nélkül. Gyorsan elkészíthető, különleges sütemény recept. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Cilumiluci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |