Tutireceptek.hu fejléc

Fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db Tojás
15 dkg Cukor
25 dkg Fehér csokoládé
3 dl tejszín
20 dkg Málna
5 g Mák (darált)

Elkészítés:
4 tojást gőz felett felverünk 15 dkg cukorral keményre. Óvatosan belekeverünk 25 dkg olvasztott fehércsokoládét és 3dl habbávert tejszínt és 5 gramm őrölt mákot. Egy elég puha masszát kapunk, de ne ijedjünk meg.

Tegyük hűtőbe 1 órára, hogy lehűljön. Kanállal adagolhatjuk tányérba vagy talpas pohárba.

Málnaöntet:

Fagyasztott málnával dolgozzunk, talán ezzel a legegyszerűbb. Kiolvasztjuk és egy kicsit pépesítjük. Nem kell hozzá cukrot tenni, mert a mousse édességét jól kompenzálja a málna savassága.

Tanácsok:
Fehércsokis mousse-ban egy kevés mák, egy fincsi málna öntettel. Lágy krém, stabilizáló és zselé nélkül. Gyorsan elkészíthető, különleges sütemény recept.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Cilumiluci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás piskótabomba » Málnás ribizlis ital » Gyümölcsrizs csokiöntettel » Málnakrém öntet
» Fincsi málna torta » Csokisoufflé málnával » Málnás-túrós piskótás » Málnás piskótarakás
» Málna szelet » Joghurtos málnafagylalt » Csokihab (csokimousse) » Málnás triffle
» Málnahabos torta » Csoki mousse » Málnás barackleves » Málnaparfé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.