| Málnás triffle receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojássárgája, 10 dkg babapiskóta, 1 teáskanál kukoricaliszt, 6 dl tejszín, 3 dkg cukor, 3 dkg porcukor, 15 dkg málnalekvár, 5 dkg mandulaforgács, 5 cl cherry, 30 dkg friss málna Elkészítés: A babapiskótákat a tál aljára fektetjük, majd a cherryvel meglocsoljuk, és lekvárt csurgatunk rá. Amíg a piskóta ázik, elkészítjük a pudingot. Ehhez 3 dl tejszínt melegítünk. Külön edényben kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, és a kukoricaliszttel. Ne engedjük felforrni a tejszínt, hanem amikor már eléggé forró, a tűzről félrehúzva,a habverő való folyamatos kevergetése mellett, óvatosan és egyenletesen hozzáadjuk a tojássárgáját. Ezután visszatesszük a tűzre, és óvatosan, kis vagy közepes lángon addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, hűlni hagyjuk. Végezetül a piskótát megszórjuk a málna felével, majd rákanalazzuk a krémet, amire a maradék tejszínből porcukorral kemény habot készítünk. A habra tesszük a maradék málnát, némi pirított mandulaforgáccsal is dekorálhatjuk. 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |