| Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 4-5 fej lilahagyma 5-6 gerezd fokhagyma 2 dl fehérbor só, bors, olaj 2-3 evőkanál balzsamecet vagy balzsamecetkrém Elkészítés: A megmosott húst kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket is megpucoljuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, erre dobjuk a hagymát. Rápréseljük a fokhagymát is, végül jöhet a hús, a só és a bors. Gyakran kevergetve, nagy lángon pirítjuk. Amikor már kezd leragadni, felöntjük kevés fehérborral, közepes lángon pároljuk, a bort szükség szerint pótolva. Amikor már megpuhult a hús, és elpárolgott alóla a bor, meglocsoljuk a balzsamecettel. Ennek az erős gőze hamar elpárolog, és csak egy finom karamellizlált réteg marad a húson. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |