Tutireceptek.hu fejléc

Fehér kenyér (éjszakai kovásszal) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A kovászhoz:

20 dkg BL 80 kenyérliszt (sima fehér lisztet használtam)
1 dkg élesztő
2,4 dl langyos víz
1 tk barna cukor (sima cukorral csináltam)

A kenyérhez kellett:

a kovász
40 dkg BL 80 kenyérliszt (sima fehér liszttel készült)
2 tk só
1,7 – 2,0 dl író vagy víz (én fele-fele tejet és vizet használtam)
2 ek burgonyapehely (krumplipüré port tettem bele)
bő csipet aszkorbin vagy 1/2 ek ecet 10 %-s (ecetet raktam)

Elkészítés:
Sütés előtti este elkészítettem a kovászt.
2 órát a konyhában hagytam, majd ment lefedve a spejzba. Sütés előtt 1 órával hoztam be.

Elkészítés:

A kenyérsütőbe tettem a hozzávalókat és jól kidolgoztattam. 20 percet kelesztettem, majd átgyúrtam, ismét kelt 20-30 percet.
Megformáztam, sütőpapíros jénaiba tettem, kicsit kelesztettem, előmelegített sütőben sütöttem félidőig(kb. 20 perc), aztán levettem a jénai tetejét és 200 C°-n addig sütöm míg szép színe nem lesz. Mikor kivettem, lekentem vízzel és rácson hagytam kihűlni.

Tanácsok:
Képet a "Minden ami foglalkoztat..." naplóm 3905. bejegyzésében lehet megnézni.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsúrkenyér vendégeknek » Reform gyümölcskenyérke » Egyszerű házi fehérkenyér » Banankenyer Maris modra
» Tojásos húskenyér » Kovászos kenyér » Sajtos rakott kenyér » Diós répakenyér
» Püspökkenyér » Olcsó püspökkenyér » Cibere - kenyérsütéshez » Rakott bundás kenyér
» Fehérjenapra Copfostól » Limonádé fehérborral » Rozsos kenyér » Drezdai püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.