| Fehér kenyér (éjszakai kovásszal) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: A kovászhoz: 20 dkg BL 80 kenyérliszt (sima fehér lisztet használtam) 1 dkg élesztő 2,4 dl langyos víz 1 tk barna cukor (sima cukorral csináltam) A kenyérhez kellett: a kovász 40 dkg BL 80 kenyérliszt (sima fehér liszttel készült) 2 tk só 1,7 – 2,0 dl író vagy víz (én fele-fele tejet és vizet használtam) 2 ek burgonyapehely (krumplipüré port tettem bele) bő csipet aszkorbin vagy 1/2 ek ecet 10 %-s (ecetet raktam) Elkészítés: Sütés előtti este elkészítettem a kovászt. 2 órát a konyhában hagytam, majd ment lefedve a spejzba. Sütés előtt 1 órával hoztam be. Elkészítés: A kenyérsütőbe tettem a hozzávalókat és jól kidolgoztattam. 20 percet kelesztettem, majd átgyúrtam, ismét kelt 20-30 percet. Megformáztam, sütőpapíros jénaiba tettem, kicsit kelesztettem, előmelegített sütőben sütöttem félidőig(kb. 20 perc), aztán levettem a jénai tetejét és 200 C°-n addig sütöm míg szép színe nem lesz. Mikor kivettem, lekentem vízzel és rácson hagytam kihűlni. Tanácsok: Képet a "Minden ami foglalkoztat..." naplóm 3905. bejegyzésében lehet megnézni. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |