| Diós répakenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg grahamliszt 10 dkg finomliszt 1 mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék 1 mokkáskanál sütőpor 1,5 dl olaj 17 dkg barna cukor 3 tojás 1 narancs reszelt héja 12 dkg durvára vágott dió 12 dkg aszalt sárgabarack, vagy nagyszemű mazsola 20 dkg reszelt sárgarépa Tetejére 20 dkg krémtúró 1 narancs héja 16 fél dió Elkészítés: Az átszitált lisztekhez adom a sütőport, és a fűszert. Az olajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverem, a lisztet is hozzáadom. A reszelt narancshéjjal fűszerezem, a diót, az aszalt sárgabarackot, a répát belekeverem, végül a felvert tojásfehérje habot adom hozzá. A masszát egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett püspökkenyérformába simítom. Közepes lángon, 170 fokon kb. 1 órát sütöm. Még melegen kiborítom, kihűtöm, és krémtúróval megkenhetem, és narancshéjjal meg a dióval díszítem. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |