| Fehér csokoládés trifle (pohárkrém) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dl habtejszín 15 dkg fehér csokoládé 1 tk vaníliakivonat 10 dkg babapiskóta 1 dl erdei gyümölcs lekvár + 1/2 dl víz 1/4 kg fagyasztott erdei gyümölcs keverék (nem kell felolvasztani) + a díszítéshez opcionális: pirított mandula Elkészítés: 1 dl tejszínt egy kis lábosban felmelegítünk, lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a csokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen elolvad, hagyjuk kihűlni. A lekvárt egy másik kis lábosban összeforraljuk a vízzel. A fagyasztott gyümölcsöt csak felhasználás előtt 10 perccel vesszük ki a mélyhűtőből. A maradék tejszínt a vaníliakivonattal kemény habbá verjük. Lazán hozzákeverjük a lehűlt fehér csokis tejszínt. Ezzel elkészült a krém, összeállítjuk a desszertet: A piskótát a babapiskótát 2-3 darabra törjük, és elosztjuk 6-8 kis pohárban, rákanalazzuk a lekvárt, megszórjuk a félig fagyott gyümölccsel, és egy jó nagy adag krémet teszünk rá. Ha nagyobb poharat használunk, a rétegezést megismételjük. A tetejét gyümölccsel díszítjük. Letakarjuk fóliával, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. Készülhet egy nagy üvegtálban is. A receptet beküldte: orso25 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |