| Fehér csokoládés krémes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 200 g cukor 40 ml víz 3 evőkanál kakaó 200 g liszt 1 tasak sütőpor A krémhez: 400 g fehér csokoládé 400 ml habtejszín 5 g zselatin A tészta belocsolásához: 250 g cukor 500 ml víz rumaroma A tetejére: 1 csomag tortabevonó Elkészítés: A tojások sárgáját kikavarjuk az olajjal. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és hozzáadjuk a vizet. A habhoz keverjük a tojássárgájás keveréket. A sütőport, a lisztet és a kakaót összekeverjük és beleszitáljuk a habba. Papírral bélelt tepsibe öntjük és nagyjából fél óra alatt megsütjük. Elkészítjük a krémet: a habtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a felaprított csokoládét és addig kavargatjuk, amíg elolvad. Lassú tűzön főzzük 5 percig, majd félretesszük. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákeverjük a csokoládés krémhez, visszamelegítjük, de nem főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egy éjszakát áll. A torta belocsolásához a cukrot 2 evőkanál vízzel karamellizáljuk, mikor felolvadt, hozzáadjuk a többi vizet és addig főzzük, amíg folyékony szirup lesz belőle, rumaromával ízesítjük, de tetszés szerint instant kávét is adhatunk hozzá. Hagyjuk kihűlni. A tésztát két részre vágjuk és belocsoljuk a hideg cukros keverékkel. Megkenjük a krémmel. A tetejét tortamázzal vonjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |