Tutireceptek.hu fejléc

Fehér csokoládés krémes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
200 g cukor
40 ml víz
3 evőkanál kakaó
200 g liszt
1 tasak sütőpor

A krémhez:

400 g fehér csokoládé
400 ml habtejszín
5 g zselatin

A tészta belocsolásához:

250 g cukor
500 ml víz
rumaroma

A tetejére:

1 csomag tortabevonó

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikavarjuk az olajjal. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és hozzáadjuk a vizet. A habhoz keverjük a tojássárgájás keveréket. A sütőport, a lisztet és a kakaót összekeverjük és beleszitáljuk a habba. Papírral bélelt tepsibe öntjük és nagyjából fél óra alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet: a habtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a felaprított csokoládét és addig kavargatjuk, amíg elolvad. Lassú tűzön főzzük 5 percig, majd félretesszük. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákeverjük a csokoládés krémhez, visszamelegítjük, de nem főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egy éjszakát áll.

A torta belocsolásához a cukrot 2 evőkanál vízzel karamellizáljuk, mikor felolvadt, hozzáadjuk a többi vizet és addig főzzük, amíg folyékony szirup lesz belőle, rumaromával ízesítjük, de tetszés szerint instant kávét is adhatunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát két részre vágjuk és belocsoljuk a hideg cukros keverékkel. Megkenjük a krémmel. A tetejét tortamázzal vonjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brazil krémes » Sportszelet » Tejszínes mézes minikrémes » Hawaii csirkemell szeletek
» Csokoládés habrúd » Baileys/ krémesen lágy/ » Epres-pudingos szelet » Márton szeletek
» Tejszínes krémes » Kardinális szelet » Andland sport szelete » Áfonyás szelet
» Pikáns, szeletben sült hús » Fantázia szelet » Bacsa szelet » Csoki szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.