| Márton szeletek receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dkg dió, mandula vagy mogyoró 18 dkg kristálycukor 16 dkg finomliszt 4 dkg rumba áztatott mazsola 7 db tojásfehérje 7 dkg vaj Elkészítés: A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a mazsolát és a durvára vágott diót, mandulát, vagy mogyorót. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, könnyedén összekeverjük, és a masszát beleöntjük a kikent és kilisztezett őzgerincformába. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük 200 °C fokon. A kihűlt süteményt 1, 5 cm-es szeletekre vágjuk, és néhány percre még visszatesszük az 50 °C-os sütőbe szikkadni. Tanácsok: A kalács, vagy fánk sütésekor megmaradó néhány tojásfehérjét felhasználhatjuk e sütemény készítésénél. A felesleges tojásfehérjéket ugyanis lefagyaszthatjuk és a következő sütésnél felhasználhatjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |