| Fehér csokoládékrém gyümölcsmártással receptFagylaltok Hozzávalók: 2 levél zselatin vagy 2 evőkanál zselatinpor 200 g fehér csokoládé 2 evőkanál kávélikőr 2 tojás 5 dl tejszín 250 g málna 250 g ribiszke 125 g cukor Elkészítés: A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét szétmorzsoljuk 60 C'-os vízfürdőn megolvasztjuk,néha megkeverjük. A likőrt felforrósítjuk,feloldjuk benen a kinyomkodott zselatint vagy a zselatinport,majd a csokoládéhoz keverjük. A tojásokat vízfürdő fölött habosra keverjük,amíg hőmérsékletük eléri a kb. 70C'ot. Hideg vízfürdő föltt kihűlésig keverjük,majd a csokoládéhoz adjuk. A tejszínt keményre verjük,a krémhez vegyítjük,lapos edénybe töltjük és jól lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A málnát és a ribiszkét turmixgépbe tesszük,pépesítjük és egy tálba öntjük. A cukrot 4 evőkanál forró vízzel turmixoljuk,hogy a gépben maradt gyümölcsdarabok is ledarálódjanak. acukros vizet a gyümölcshöz keverjük,ízesítjük és lehűtjük. Tanácsok: Tálaláshoz: A gyümölcsmártást desszertes tányérokra merjük,a krémet evőkanállal formázva beletesszük. Puha piskótát vagymandulacsókot adunk hozzá. Egy adag 582 kcal-t ill. 2438 kJoule-t tartalmaz. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: d.andy22 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |