| Fahéjas-karamellás almatorta (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma 180 g fehér liszt 70 g teljes kiőrlésű liszt 150 g nádcukor 100 g kókuszolaj 150 ml növényi tej 1 kk. őrölt fahéj 0.5 zacskó sütőpor 0.5 mk. só Elkészítés: Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport, a sót, és 100 g cukrot. Hozzáöntjük a tejet és az olvasztott kókuszolajat. Fakanállal összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk, ezután tortaformába (26 cm) töltjük. Az almákat meghámozzuk, és 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. Körkörösen elkezdjük a tészta tetejére pakolni, míg az összes alma el nem fogy. A végén meghintjük fahéjjal, a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben megsütjük. Szeletelésig lefedve hagyjuk kihűlni. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |