| Fahéjas csiga (tej és tojás mentes) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg finom liszt 10 dkg teljeskiőrlésű liszt 5 dkg cukor 1 csomag szárított élesztő 1 csipet só 10 dkg margarin 1/4 l langyos víz Tölteléknek: 5 dkg olvasztott margarin 6-8 dkg cukor ízlés szerint fahéj Elkészítés: A kétféle lisztet, cukrot, sót és a szárított élesztőt összekeverjük. A margarint megolvasztjuk, összekeverjük a liszttel, hozzáöntjük a vizet is, és alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. A meggyúrt tésztát meleg helyen 1 órát kelesztjük. A megtelt tésztát kinyújtjuk.A fahéjas csigához a tésztalapot margarinnal megkenjük. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, és a tésztát egyenletesen megszórjuk vele. A tésztát hosszabik oldalától feltekerjük, majd kb. 4 cm széles szeleteket vágunk belőle. A szeleteket vágott felükkel felfelé margarinnal kikent muffin tepsibe helyezzük, úgy hogy a csigák alját kissé összefogjuk. A csigák tetejét a maradék olvasztott margarinnal megkenjük. A csigákat még kb negyed órát kelesztjük majd 30-35 perc alatt megsütjük. Ebből a tészta mennyiségből 24 db csigát készítek. A receptet beküldte: PNóri Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |