| Fácán (pulyka) becsinált leves Gábor kedvenc levesbetétjével receptLevesek Hozzávalók: 2 fácán összedarabolva vagy pulykamell kockára vágva olaj 1 kanál liszt 1-2 dl főzőtejszín sárgarépa ízlés szerint (20 dkg) petrezselyemgyökér (10 dkg) 1 kisebb fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 10 dkg gomba pici őrölt fehér bors só A levesbetéthez 5-6 áztatott zsemle ugyanennyi egész tojás 1 fej vöröshagyma apróra vágva jó sok petrezselyem zöldje só bors 1-2 gerezd fokhagyma 3-4 csirkemáj ledarálva, összeturmixolva kevés liszt hogy összetartsa Elkészítés: Ha fácánból főzzük, akkor a fácánt hideg vízben feltesszük főzni. A forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízben feltesszük főzni. (Pulykát nem kell leszűrni) Sózzuk, őrölt fehér borsot adunk hozzá és fedő alatt lassan főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret gombát megtisztítjuk, összedaraboljuk, belerakjuk a levesbe. Világos rántást készítünk,amibe reszelt vöröshagymát és összenyomott fokhagymát is teszünk. Berántjuk a levest, és hozzáadjuk a tejszínt,összeforraljuk. A levesbetéthez a hozzávalókat összekeverni, egy darab folpackba tekerni rúdformájában és a két végét összecsomózni. (úgy néz ki mint a szaloncukor) Leveskockával ízesített forrásban lévő vízben kifőzni. Ez elég sokáig fő, (kb 20 perc) attól függ milyen vastag tekercset csináltál. A fólia leválik róla. A rudat felszeletelve tányérokba osztani és rámerni a levest. Lehet ebből a masszából galuskának is kiszaggatni levesbe, vagy gombócokat csinálni belőle. Jó mártásos húshoz is. Ha marad a levesbetétből lefaszthatod. A receptet beküldte: Mida8181 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |