| Békebeli almás béles receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 1/2 kg liszt csipet só 20 dkg zsír 2,5 dkg élesztő 1 ek porcukor 1 dl tejföl 2 tojás Tölteléknek: 1,5 kg alma 3 ek cukor 1 tk fahéj 2 ek búzadara Tetejére: 1 tojás Elkészítés: 1. A tejfölben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt. 2. A liszthez egy csipet sót szórunk, majd gyorsan elmorzsoljuk a hideg zsírral. 3. A liszthez adjuk a tejfölt, a tojásokat, és könnyű tésztává gyúrjuk. Amíg a tölteléket készítjük, hagyjuk pihenni. 4. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és 20 percig állni hagyjuk. Utána a levéből kicsavarjuk. 5. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi negyságúra nyújtjuk, és tepsire tesszük. 6. Megszórjuk egy kis marokba fogott búzadarával. 7. Eloszlatjuk rajta a reszelt almát, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral. 8. A másik tésztából ugyanakkora lapot nyújtunk, és a töltelékre helyezzük. Kicsit lelapogatjuk, tetejét tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. 9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Már langyosan lehet szeletelni. Tanácsok: sütési hőfok: 160 °C tepsi mérete: 27x37 cm A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |