| Estreházy Urak krumli gulyása receptLevesek Hozzávalók: Fél kgr sertéshus,/husos karajcsontbol finomabb/Ha gazdag egytálételt szeretnél Egy kgr krumpli, egy fej vöröshagyma, kevés olaj,só pirospaprika, 2 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 db pörköltszaft kocka Elkészítés: A kevés olajban üvegesre piritjuk a felapritott vöröshagymát rászorjuk a pirospaprikát,a felapritott sertés hust,a pörköltszaftkockát ,babérlevelet, reszelt fokhagymát,sót majd átforraljuk és felöntjük kb 3 lt vizzel.Lassan főzzük amikor már majdnem megfőtt akkor tesszük bele a felapritott krumplit és készre főzzük.Töröttborssal és erős pirosarannyal is és vegetéval is izesithetjük . Tanácsok: Ne tegyél bele sárgarépát és zöldséget mert nem zöldséges krumplilevest főzöl hanem igazi jó izü gulyást tészta nélkül finom puha kennyérrel.Ha gazdag egytálétel szeretnél a családodnak akkot l tejfölt kikeversz 2 kanál liszttel kb 1 dl vizzel felhigitod és ezzel behabarod a levest.Nagyon finom laktató ételt kapsz. A receptet beküldte: yrisz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |