| Erzeki csokitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 150 g olvasztott vaj masfel pohar cukor 2 tojas 250 ml tejszin 2 dl joghurt 1 es negyed pohar liszt 1 kk sutopor fel kk szodabikarbona fel pohar kakaopor( nem a cukrozott) csokibevonat: 1 harmad pohar tejszin 80 g keserucsoki Elkészítés: Felverem a tojasokat, amikor vilagosabb a szine hozzaadom a cukrot, tejszint, joghurtot.Belekeverem a sutoporral, szodabikarbonaval osszeszitalt lisztet. 24 cm-es kuglof formaba ontom es elomelegitett sutoben 170 fokon 30- 40 percig sutom, belul meg egy kicsit nedvesnek kell lennie. A bevonat anyagait osszemelegitem es a kesz tortara ontom. Tanácsok: Nalam a pohar 2 dl-es.A masfel pohar cukor helyett 1 poharral tettem, ebben a konyvben minden suti csopog a cukortol. Legkozelebb teszek bele vanilia- vagy rumaromat es reszelt citrom vagy narancshejat, ez utobbi nagyon finom izt ad neki. A narancs es a rumaroma egyutt sportszelet izere emlekeztet. 20 perc utan a torta belseje nedves volt, de az ize nyers jellegu volt, hagytam meg 5 percig, igy mar szaraz volt a tuproba, viszont a torta finom volt, hamar elfogyott! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |