| Görög süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg vaj, 11 dkg porcukor, 1 tojássárgája, késhegynyi őrölt szegfűszeg, 1 csomag vaníliás cukor, 0,8 dl konyak (vagy Ouzo), 1 ek citromlé, 1/3 kiskanál szódabikarbóna, 6 dkg pirított, összevagdalt mandula, 50 dkg liszt, a tetejére átszitált porcukor Elkészítés: A vajat a cukorral jó habosra keverjük, majd a tojássárgáját, az őrölt szegfűszeget, a vaníliás cukrot, a konyakot és a citromlében feloldott szódabikarbónát beledolgozzuk. A lisztet a mandulával összekeverjük, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Két-két kiskanálnyi adagokból 60 kis golyót formázunk, majd ezeket oválisra ellapítjuk. A tepsit nem zsírozzuk ki, úgy fektetjük rá a kis tésztalapokat. 150 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve késsel fellazítjuk, majd 5 percig hűlni hagyjuk. Utána rácsra vagy deszkára átrakva hűtjük ki teljesen. Porcukorral gazdagon meghintjük, és jól záródó dobozban tároljuk. Tanácsok: Senki ne valami rettenetesen édes valamire gondoljon, de nagyon finom és pikáns ;-) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: k_nm Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |