| Erdőmester sült, kuktában készítve receptHúsételek Hozzávalók: * 50 dkg tarhonya * 2 fej vöröshagyma * 20 dkg füstölt kenyérszalonna * 1 evőkanál pirospaprika * zsemlemorzsa * 1 kg sertéscomb * 1 kg marhafelsál * 5 dl tejföl * só * bors * ... és egy kukta Elkészítés: Ujjnyi szeletekre vágom a húsokat, és kiklopfolom a következőképpen: minden szelet húst sózok-borsozok, megszórom zsemlemorzsával bőven mindkét oldalát, és ezt klopfolom a rostok közé. A füstölt kenyérszalonnát felkockázom, kuktába teszem, kiolvasztom, majd megpirítom rajta a hagymákat. A tűzről félrehúzva rárétegezem a húsokat. Minden réteg közé tejföl és egy kis paprika kerül. Zárom a kuktát, és kb. 2 óra alatt, lassú tűzön készre főzöm, majd legalább 3 órát várok, és nem veszem le a kukta fedelét. Tálalás előtt a tarhonyát olajon megpirítom, megfőzöm, lefedve szikkadni hagyom. Tanácsok: Tejföllel díszítem, sokféle savanyúsággal tálalom. A receptet beküldte: pingumaci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |