| Epres-mentás joghurt receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre - 4x2dl) A joghurthoz: 200 g érett eper 280 g natúr joghurt 1 db tojásfehérje 35 g kristálycukor 4 db mentalevél A díszítéshez: friss eper friss mentalevél Elkészítés: Az epret turmixoljuk össze a cukor felével és a mentalevéllel egy botmixer segítségével, majd az így kapott szószt tegyük hűtőbe. A joghurtot keverjük ki simára, és tegyük félre. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá. Az így kapott tojáshabba keverjük bele az eperszószt. Lassan keverjük, ne törjön össze a tojáshab! Készítsünk elő 2 dl űrtartalmú poharakat, osszuk el bennük az eperszószt, majd a joghurtot. Keverjünk bele a joghurtba, majd jól hűtsük be őket. Ha alaposan lehűtöttük, friss mentalevéllel, kristálycukorba forgatott eperrel díszíthetjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |