| Epres-pudingos süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz 60-70 dkg eper 3 csomag vaníliás pudingpor 2, 5 evőkanál liszt 1, 5 liter tej 3 dl víz 1 csomag tortazselé 2 csomag vaníliás cukor 9 evőkanál kristály cukor Elkészítés: Először elkészítjük a vaníliás pudingot. 1 liter tejet felteszünk melegedni 8 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral (ízlés szerint több/kevesebb cukorral). Közben a maradék fél liter tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport és a lisztet. Ha a tej felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet, majd az egészet sűrűre főzzük. Eltesszük hűlni, és ha már csak langyos, kirakunk egy sor háztartási keksszel egy kb. 35X20 cm-es magas falú tepsit. Erre kenjük a puding 1/3 részét. Majd megint egy sor keksz következik, erre kerül az eper fele, amit félbevagdosva helyezünk a kekszre. A maradék puding felével bevonjuk, újabb kekszréteg jön, a tetejére pedig a maradék puding. A tetejét félbevágott eperrel díszítjük. 3 dl vizet meglangyosítunk 1 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, majd beleöntjuk a tortazselét, és 1 percig forraljuk. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és egyenletesen a sütink tetejére öntjük. A sütinket hűtőbe tesszük, és másnap, kis kockákra szelve mind megesszük! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |