Tutireceptek.hu fejléc

Epres-pudingos süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg háztartási keksz
60-70 dkg eper
3 csomag vaníliás pudingpor
2, 5 evőkanál liszt
1, 5 liter tej
3 dl víz
1 csomag tortazselé
2 csomag vaníliás cukor
9 evőkanál kristály cukor

Elkészítés:
Először elkészítjük a vaníliás pudingot. 1 liter tejet felteszünk melegedni 8 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral (ízlés szerint több/kevesebb cukorral). Közben a maradék fél liter tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport és a lisztet. Ha a tej felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet, majd az egészet sűrűre főzzük.

Eltesszük hűlni, és ha már csak langyos, kirakunk egy sor háztartási keksszel egy kb. 35X20 cm-es magas falú tepsit. Erre kenjük a puding 1/3 részét. Majd megint egy sor keksz következik, erre kerül az eper fele, amit félbevagdosva helyezünk a kekszre. A maradék puding felével bevonjuk, újabb kekszréteg jön, a tetejére pedig a maradék puding. A tetejét félbevágott eperrel díszítjük.

3 dl vizet meglangyosítunk 1 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, majd beleöntjuk a tortazselét, és 1 percig forraljuk.
Megvárjuk, míg langyosra hűl, és egyenletesen a sütink tetejére öntjük.

A sütinket hűtőbe tesszük, és másnap, kis kockákra szelve mind megesszük!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-pudingos szelet » Epres-pudingos pohárkrém » Csupa csoki torta » Baranyai kókuszos
» Márványos tetejű süti » Ananásztál » Rotschild-palacsinta » Diétás joghurt torta
» Almás rakott galuska » Tejszines mézes krémes » Almás pite mogyoróval » Drazsé-kocka
» Túrós zsemle » Kókuszos csokifánk » Tésztába ejtett meggy » Gyümölcsös krémsajttorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.