| Epres muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 db-hoz: 10 dkg liszt, 6 dkg étkezési keményítő, 2 teáskanál sütőpor, 4 teáskanál instant capuccino por, 2 tojás, 10 dkg vaj, 8 dkg cukor, 7 evőkanál tej. A krémhez: 25 dkg eper, 20 dkg natúr krémsajt, 1 tk keményítő, 1 cs van cukor, 1 tk kakaó. Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet a keményítővel, a sütőporral és a kávéporral elkeverjük. A tojásokat, a vajat és a cukrot habosra keverjük, a tejjel lazítjuk, és a lisztes keverékhez adjuk. A tésztát kivajazott muffinformákba öntjük, és 15 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni. A krémhez az epret megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A krémsajtba belekeverjük a keményítőt, a van, cukrot, végül apránként az epret. Mind1ik muffin tetejére meghagyjuk 4 szeletet a díszítéshez. A krémet a muffinokra halmozzuk, rátesszük az eperszeleteket, és még 8 percre visszatesszük a sütőbe. Ha kihűlt, a tetejét kakaóporral szórjuk meg. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |