| Kókuszos csokifánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dl tej pici só, pici cukor 20 dkg margarin 20 dkg liszt 6 tojás krémhez: 10 dkg étcsokokoládé 30 dkg tejszínhab 5 dkg porcukor 0,5 dl rum díszítéshez: 25 dkg fehércsokoládé 15 dkg kókuszreszelék Elkészítés: A tejet a margarinnal, a sóval és a cukorral felforralom. Amikor forr, beleöntöm a lisztet, és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről levéve hozzáadom a tojásokat, jól eldolgozom, amíg sűrű masszát kapok. Sütőpapírral bélelt, nedves sütőlapra dió nagyságú gömböket formálok. Előmelegített sütőben, 200-220°C-on sütöm kb. 20-25 percig. A krémhez a cukrot a habtejszínnel felverem, majd az olvasztott étcsokoládéval és a rummal ízesítem. A fánkokat félbevágom és a krémmel megtöltöm. A fehércsokoládét gőz fölött felolvasztom, a fánkokat egyenként belemártom, majd kókuszreszelékben meghempergetem. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |