| Rotschild-palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 db palacsinta Öntethez: 25 dkg meggy 10 dkg cukor 3-4 szem szegfűszeg 5 dkg mazsola 2 dkg margarin 1 evőkanál liszt Töltelék: 10 dkg darált dió 5 dkg búzacsíra késhegynyi fahéj 1 alma (reszelve) 10 dkg cukor Elkészítés: Öntet: A meggyet kimagozzuk, a cukorral és a szegfűszeggel kompótot főzünk belőle. Amikor megfőtt, a szegfűszeget kivesszük belőle, és hozzákeverjük a mazsolát. A margarint felforrósítjuk, 1-2 percig sütjük benne a lisztet, felengedjük a kompót levével, kevergetve sűrű műrtást főzünk belőle. A kis darabokra vágott meggykompótot a mazsolával együtt a mártásba keverjük. Töltelék: A diót, a búzacsírát, a fahéjat, a cukrot összekeverjük a reszelt almával, megtöltjük vele a palacsintákat, és háromszögletűre hajtva tűzálló tálra fektetjük. Sütőben átmelegítjük, és a mazsolás-meggyes mártást külön tálkában kínáljuk hozzá. A receptet beküldte: Krysty Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |