| Diós karamella receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg vaj 6 dkg cukrozatlan kakaópor 50 dkg porcukor 4 evk. tej 1 evk. vaníliakivonat (aroma) 10-12 dkg apróra vágott, pirított dió csipetnyi só Elkészítés: Egy körülbelül 20x30 centiméteres hőálló tálat béleljünk ki alumíniumfóliával és a fóliát kenjük be egyenletesen vajjal. Vízgőz fölött olvasszuk meg a vajat, majd keverjük bele a kakaóport. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót a dió kivételével. Addig kevergessük a masszát a vízgőz fölött, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, és sima nem lesz az egész. Ekkor hozzáadhatjuk a diót is. Öntsük a kivajazott tálba, és szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni egy éjszakán keresztül. Ha sietünk a hűtőbe is rakhatjuk. Kockára vágva kínálhatjuk. Tanácsok: Kockára vágva, akár egyenként celofánba csomagolva, csinos dobozban adhatjuk akár karácsonyi ajándékba is. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |