| Eperbomba receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 80 dkg eper - 6 dl tejszín - 15 dkg porcukor - 1/2 citrom leve - 1/2 cseresznye pálinka - 6 lap zselatin - 8-10 babapiskóta - 2 vaníliás cukor - mentalevél ízlés szerint Elkészítés: Az eprek közül kb. 20 darabot tegyünk félre, ezekre a díszítéshez lesz szükség. Egy mély tálat béleljünk ki folpackkal úgy, hogy teljesen befedje a tálat. Tegyük egy tálba az epreket, majd botmixerrel verjük pépesre. Szórjuk meg a porcukorral, majd tegyük hozzá a citromlevet és a cseresznye pálinkát. Közben a zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe és hagyjuk állni öt percig. Míg áll a zselatin, felverhetünk 5 dl tejszínt. Ezután kinyomkodjuk a felpuhult zselatinból a vizet, és lassú tűzön felolvasztjuk. Belekeverünk 3-4 evőkanál eperkrémet, majd ezt folyamatos kevergetés mellett a többi eperkrémhez adjuk. Kézi habverővel belekeverhetjük lassan a habbá vert tejszínt is. Az egészet a kibélelt tálba öntjük. A tetejét babapiskótával borítjuk, kissé bele is nyomkodhatjuk. Ezután letakarjuk folpackkal és a hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára is. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a teljes eperbomba megkössön. Ha kivesszük a hűtőből, díszíthetjük a tetejét félbevágott eprekkel és tejszínhabbal! Jó étvágyat! A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |