| "Éjszakás" Túrópogácsa (sok elkészítési idő) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg túró 3 dkg élesztő 1 kocka Ráma 1 pohár tejföl 1 tojás só tetejére kenéshez: tojássárgája szóráshoz reszelt sajt Elkészítés: Elkészítés: Az áttört túrót elkeverjük a liszttel. Elmorzsoljuk benne a Rámát és a lereszelt élesztõt. Hozzáadjuk a felvert tojást és a tejfölt. Sóval ízesítve a tésztát jól összedolgozzuk. Egy éjszakára hûtõbe állítjuk. (Ezért a legjobb a tésztát elõzõ este összeállítani.) Másnap kinyújtjuk, majd a szokásos módon hajtogatjuk, legalább háromszor. A hajtogatások között kb. 30 percet pihentetjük a tésztát. Utoljára ujjnyira nyújtjuk, tetejét tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Derelyevágóval rudakat is vághatunk.) Forró sütõben szép pirosra sütjük. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: - kcal Szénhidráttartalom: - gramm Zsírtartalom: - gramm A receptet beküldte: domcsi44 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |