| Pizzás tallér receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók 500 g liszt 100 g trappista sajt 30 g friss élesztő 100 ml tej 1 kiskanál kristálycukor 150 ml tejföl 100 g Rama 2 tojás 1 evőkanál só Tetejére pizzakrém pizza fűszerkeverék házi ketchup 150 g trappista sajt Elkészítés: 1.A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a kristálycukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a lereszelt sajtot, sót,Ramát, tejfölt, a felfuttatott élesztőt, egy egész tojást, és egy tojássárgát. Az egészet alaposan dolgozzuk ki, majd letakarva, langyos helyen kelesszük 15-20 percig. 2.A pihentetés után újból gyúrjuk át, és ismét pihentessük 15-20 percig. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 1.5-2 cm vastagra, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat. 3.Ezeket tegyük tepsibe, egymás mellett kellő távolságot hagyva, mert sütés közben megdagadnak. A sütőt kapcsoljuk 190 C-ra. 4.A tallérok tetejét kenjük meg házi ketchuppal, vagy ízlés szerinti fűszerekkel elkevert pizzakrémmel, és szórjuk meg reszelt trappista sajttal. 5.Tegyük a sütőbe, 190 C-on süssük 20-25 percig. Melegen a legfinomabb, de hidegen is nagyon ízletes és puha omlós. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |