| Egyszerű habcsók receptSütemények, édességek Hozzávalók: Ahány tojás fehérje, annyiszor 5 dkg kristálycukor csipet só egy csepp ecet Elkészítés: A tojásfehérjét robotgéppel közepes fokozaton félig felverem. Hozzáadom a cukrot, egy csipet sót, egy csepp ecetet, és magas fokozaton kemény habbá verem. A sütőpapírral bélelt tepsibe kávés kanállal (igazából habzsákkal kellene, de nekem ehhez nincs türelmem) apró halmokat rakok. Előmelegített sütőben 120 °C-on (légkeverésesnél csak 100 °C) 45-50 perc alatt rózsaszínűre sütöm. Tanácsok: Amikor a sütőt kikapcsoltam, kicsit megnyitom az ajtaját, és így hagyom kihűlni a habcsókot. Szoktam úgy is sütni, hogy a felvert hab tetejére kókuszreszeléket, vagy darált diót szórok, és így kanalazom a tepsibe. Ha elfogyott róla, akkor ismét megszórom, és folytatom. A receptet beküldte: Hoev Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |