| Egres-banán befőtt receptHozzávalók: 850 g egres 400 g banán 500 g cukor 1 tasak Dzsemfix Extra 2:1 Elkészítés: Az egres megmossuk, félbevágjuk, 850 g-ot kimérünk. A banánt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, a dzsemfixszel jól elkeverjük. Kevergetés közben nagylángon főzni kezdjük. Legalább 3 percig zubogva főzzük, majd levesszük a tűzről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |