| Tejpite meggybefőttel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók ( kb 6 adaghoz ) 90 g porcukor 3 db tojás 1 rúd vanília magjai 150 g finomliszt 300 ml tej 200 ml tejszín 1 fél csipet só 350 g magozott meggybefőtt Elkészítés: Egy kb 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat - összesen kb 10 percig. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Figyelem! Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el! Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül). Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |