| Csipkebogyó befőtt receptHozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: * 50 dkg csipkebogyó * 25 dkg cukor * szegfűszeg * 1 rúd fahéj * 7 dl 10%-os ecet * 5 dl víz Elkészítés: A bogyókat kettévágjuk, kimagozzuk, és jól átmossuk. A vizet az ecettel, a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel felforraljuk, hozzátesszük a bogyókat, és 20-30 percig főzzük fedő alatt. Leszűrjük a bogyókat, a főzőlevet tovább forraljuk, és ha szükséges még ízesítjük. Üvegekbe töltjük a megfőtt gyümölcsöt, ráöntjük a levet és lezárjuk az üvegeket. Száraz helyen tároljuk. A receptet beküldte: nayloon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |