| Duplacsokis túrótorta áfonyával receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az aljához: 1 ¼ bögre (300 ml) morzsolt keksz (legfinomabb ha kakaós) ¼ bögre (60 ml) olvasztott vaj A töltelékhez: 1/3 bögre (80 ml) cukor (barnacukor) ¼ bögre (60 ml) víz 1 ½ bögre (300 ml) áfonya (mirelitből vagy aszalttból csinálom, mert általában csak azt találok) 500 gr krémsajt (natúr) 1 bögre (240 ml) cukor (barnacukor) ½ bögre (120 ml) liszt ¾ bögre (180 ml) folyékony tejszín 2 evőkanál (30 ml) citromlé 1 teáskanál (5 ml) vanília aroma 3 tojás ½ bögre (120 ml) tejfel 120 gr fehér csoki (felolvasztott de már langyosra hűlve) 120 gr félédes csoki (felolvasztott de már langyosra hűlve). Elkészítés: 1.A töltelékkel kezdjük: egy kislábosban összekeverjük a cukrot, vizet és áfonyát. Forralásig hevítjük és kb 5 percig forraljuk sűrű kevergetés közben. Hagyjuk kihűlni. Bemelegítjük a sütőt (150 °C) 2. Egy tálban összekeverjük a torta aljához valókat. Egy kb 25 cm átmérőjű tortaforma aljára „nyomkodjuk" (egyenletes réteg legyen). 3. Egy nagyobb tálban simára keverjük a krémsajtot a cukorral és a liszttel. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a folyékony tejszínt, a citromlevet, és a vanília aromát. Hozzákeverjük a tojásokat - egyesével és jól kikeverve. Végül belekeverjük a tejfelt. 4. Kiveszünk és félreteszünk a krémsajt keverékből 1 bögrényit (240 ml), amihez hozzáadjuk az áfonyát. 5. A maradék krémsajt keveréket két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez a fehér csokit, a másikhoz a félédes csokit keverjük. 6. Mindhárom ízesített krémsajt keveréket (egyiket a másik után) a tortaaljra öntjük lassan, óvatosan. Késsel óvatosan „mintát" rajzolhatunk bele, úgy hogy „márványos" legyen. Az előmelegített sütőbe tesszük és 1h15 percig sütjük, vagyis addig amíg tapintásra nem tűnik már puhának. Kikapcsoljuk a sütőt és a sütőm ajtaját félig nyitva hagyva kb. 30 percig még a sütőben hagyjuk hűlni. Ezután kivesszük a sütőből, szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni, és csak azután tesszük be a hűtőbe, legalább 3-4 órára! Melyhűtött áfonyával, vagy csokireszelékkel díszíthetjük közvetlen tálalás előtt a tetejét. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |