| Dóra specialitása receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg rozskenyér,2 fej v.hagyma,olaj,50 dkg gomba,5 db tojás,5 db paradicsom,zöld fűszerek,20 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt),2 p.tejföl,2 dkg vaj. Elkészítés: A rozskenyeret kockára vágjuk és megpirítjuk serpenyőben.A hagymát finomra vágjuk és üvegesre pirítjuk.Rádobjuk a szeletelt gombát,majd sózzuk,borsozzuk,zöld fűszerekkel ízesítjük.Egy tepsit vagy jénai tálat kivajazunk,majd alulra tesszük sorba a pirított kenyérkockákat,ráöntjük a gombát,majd a főtt tojásszeleteket rakjuk rá,a tetejére pedig a nyers paradicsomszeleteket.A legvégén a reszelt sajtot a tejfölhöz keverjük és ráöntjük.Jól átsütjük,ízlés szerint pirítjuk meg a sajtot. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |