| Bengáli Mansha (6 személyre) receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg birkahús 15-20 dkg apró burgonya 2 dl tejföl 2 közepes paradicsom 2 nagy fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 kis gyömbér néhány korianderlevél 1 teáskanál kurkumapor 1 evőkanál köménymag csipetnyi só 2 evőkanál ghí Elkészítés: A felszeletelt burgonyát süssük meg kevés zsírban, és tegyük félre. Daráljuk meg a hagymát és a fokhagymát pástétomszerűvé. A szeletekre vágott birkahúst áztassuk a tejfölben és a darabolt paradicsomban 1 órán át. Melegítsünk olajat, tegyük bele a pástétomszerűvé darált hagymát, majd a többi ízesítőt, és süssük aranybarnára. Adjuk hozzá a birkahússzeleteket, és süssük élénkpirosra, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy a húst elfedje. Addig hagyjuk a tűzön, míg a víz el nem fő. Ezután adjuk hozzá a burgonyát, és hagyjuk a tűzön, míg a hús is, a burgonya is meg nem puhul. Korianderlevelekkel díszítve tálaljuk. Elkészítési idő: 85 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |