Tutireceptek.hu fejléc

Mákos csók csokival recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,25 dl tej,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
12,5 dkg darált mák,
2 tojás,
1 tojássárgája,
fél teáskanál őrölt fahéj,
18 dkg liszt,
20 dkg apróra vágott mandula,
margarin a kenéshez,
10 dkg fehér tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
Előkészítés: Felforraljuk a tejet 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a mákot, kb. 4 percig kevergetve főzzük, majd elzárjuk, és hagyjuk kihűlni. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásokat a tojássárgával, a maradék 5 dkg cukorral, a fahéjjal habosra keverjük. Összedolgozzuk a mákkal. Végül a lisztet és a mandulát is belekeverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vastagon kikejük margarinnal. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk a sütőpapírra, és sütőben kb. 20 percig sütjük. Még melegen a halmokat éles késsel kissé megemeljük a papírról, majd hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és a kihűlt csókokra csorgatjuk.

Tanácsok:
Kb. 30 db lesz belőle.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögrés mákos, vagy diós » Mákos linzertorta » Mákos-kókuszos szelet » Citromos-mákos muffin
» Mákos túró » Mákosguba torta » Mákos bögre » Mézes-mákos guba
» Vastag mákos sütemény » Mákos-répás metélt » Meggyes-mákos rétes » Diós és mákos bejgli.
» Fordított meggyes mákos » Mákos tészta muffin » Krémes mákos habos süti » Mézes mákos parfé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.